Onze Boerderij

Geschiedenis

Midden in het coulisse landschap staat ons melkveebedrijf. Een familiebedrijf sinds 1937 en waar Floris en Bonnie sinds 2001 trotse eigenaar van zijn. Het bedrijf is uitgegroeid tot een modern bedrijf met 260 melkkoeien en een zuiveltak.
Een bedrijf dat toekomstbestendig is en doorgegeven kan worden aan de vierde generatie.

 In 1969 is Floris Andringa geboren op het bedrijf in Burgum. Floris is de derde uit het gezin met vijf kinderen van Wopke en Griet Andringa. Vanaf jongs af aan wist Floris al dat hij boer wilde worden. In 1993 ging hij met zijn vader in maatschap en uiteindelijk namen Floris en Bonnie het bedrijf over in 2001. 
Ook Bonnie is een boerendochter, geboren in Eastermar in 1969. Bonnie is de vierde uit een gezin met zes kinderen van Jan en Geertje van der wal. In tegenstelling tot Floris wist Bonnie al van af jongs af aan dat zij géén boerin wilde worden. Dat is dus verkeerd uitgepakt… of juist heel goed!

Koe comfort

Onze melkkoeien zijn gehuisvest in de ligboxenstal. Het is belangrijk dat onze koeien zich hierin prettig voelen. Voor een optimaal koe comfort hebben onze koeien een ruime bewegingsruimte. De koeien liggen comfortabel op lekkere zachte waterbedden. En hier en daar hangen koe borstels in de stal. Een koe kan ook jeuk hebben en zal zich proberen te schuren tegen een boom of paal. Een koe borstel is speciaal ontwikkelt voor de reiniging van koeien en tegen jeuk. Zo kan de koe parasieten, mijten en andere ongedierte verwijderen. 

Al onze koeien zijn voorzien van stappentellers. Hierin zit allerlei informatie over de betreffende koe opgeslagen. Daarnaast signaleren deze stappentellers of een koe zich niet zo fit voelt. Een koe zal in dat geval weinig bewegen en ook zijn brok niet ophalen. 
Onze koeien worden 24/7 voorzien van vers voer. Hiervoor hebben wij een Juno voerschuiver in de stal die over een dag meerdere routes rijdt om het voer aan te schuiven. Overigens doen wij aan weidegang en gaan onze koeien een deel van het jaar naar buiten. In 2020 hebben onze koeien 203 dagen buiten gelopen! Bij weidegang halen de koeien zelf hun voer. In de stal staan een aantal voerboxen waar koeien zelf hun brok op kunnen halen.