Elke dag verse melk, rechtstreeks vanaf de boerderij!

Met de komst van een melktap kun je zelf verse melk bij ons op de boerderij tappen.


Het systeem werkt eenvoudig: muntgeld er in gooien, druk start en dan begint de melk te lopen. Met de stop-knop kunt u de melkstroom desgewenst tijdelijk onderbreken. Wij verkopen onze melk voor 90 cent per liter. Er zit een wisselautomaat op de tap, dus gepast betalen is niet nodig. Let er wel op dat u tijdig op de stop knop drukt. De automaat geeft anders de hoeveelheid melk waarvoor je betaald hebt. Flessen kun je bij ons afnemen, maar je mag ze ook van thuis meenemen. De flessen zit eveneens in een automaat. Hierbij heb je de keuze tussen een 2 liter kunststoffles of een 1 liter glazen fles. Beiden kosten 50 cent per stuk en zijn her te gebruiken. (wel even goed schoonmaken natuurlijk!)

Uit de tap komt verse rauwe koeienmelk. Er wordt niets uit de melk gehaald en er wordt niets toegevoegd. Kortom: puur natuur! Het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is om de melk te koken voor gebruik. Als je de melk in de koelkast thuis hebt staan, moet je de melk wel even schudden voor gebruik. De room komt bij langdurig staan, bovenin te drijven. Tip: daar kun je lekkere slagroom van kloppen..

Laat u verrassen door de smaak van echte melk. Je zult merken dat de smaak veel voller is! De melk ook goed toe te passen in de keuken, bijvoorbeeld met; pannenkoeken (meel, ook verkrijgbaar bij ons!) bakken, pudding koken en cappuccino maken.
Deel jou ervaring met ons via facebook of instagram!